Contact

Ongekende luxe en unieke events op een historische locatie

Midden in het sfeervolle Belgische dorp Oud-Rekem ligt een sprookjesachtige evenementenlocatie, waar geen event hetzelfde is…

Een historische locatie

Het Kasteel d’Aspremont Lynden ligt in het hart van Oud Rekem en kent een bijzondere historie als onder anderen militair hospitaal en psychiatrische instelling. Inmiddels  is het domein al jaren één van de meest toonaangevende evenementenlocaties uit de regio met het karakteristieke Poortgebouw als stralend middelpunt.

Poortgebouw Rekem Horecare Bruiloft Event Horecapersoneel evenementen organiseren Maastricht Limburg

Een verborgen parel

Eigenaresse Mieke Senden komt uit een echte horecafamilie, die bekend is van onder anderen de Rekemer Foyer en Distillerie Senden in Oud Rekem en De Kleine Graaf in Tongeren. Zelf stond zij jarenlang mede aan het roer van de bekende bioscoopketen Euroscoop. Toen Mieke in 2005 haar oog liet vallen op het toen leegstaande Poortgebouw, wist ze dat het veel potentie had. En gelijk kreeg ze, het bleek een verborgen parel. Na jaren van hard werk aan de herinrichting is het Poortgebouw nu een unieke evenementenlocatie. Vanuit de verre omtrek van Oud-Rekem weten mensen het historische gebouw en de gastvrijheid van Mieke, haar schoonzus Marleen Senden en hun team te vinden én te waarderen.

Mieke Senden Marleen Senden Poortgebouw Rekem events personeel payroll

Stuk voor stuk unieke concepten

In Het Poortgebouw kun je terecht voor alle soorten luxe en stijlvolle events, van babyborrel tot verjaardagsfeest en van koffietafel tot bruiloft. De aangrenzende tuin, die een mooi uitzicht biedt op het kasteel, is de ideale locatie voor zomerse evenementen.
Zodra je Het Poortgebouw binnenstapt, weet je dat je op een bijzondere plek bent beland. Het prachtige gebouw is sfeervol ingericht. Voor ieder event wordt een eigen thema bedacht, dat tot in de kleinste details wordt doorgevoerd. Mieke heeft een groot talent voor decoratie en organisatie, waarmee ze samen met Marleen, steeds weer een unieke en bijzondere wereld creëert.

Gasten willen een totale beleving

Die bijzondere wereld is exact datgene waarvoor mensen naar Het Poortgebouw komen. Het totaalplaatje van een event is steeds belangrijker geworden in de afgelopen jaren. Op de vraag of Mieke in de afgelopen jaren veel heeft zien veranderen in de organisatie van evenementen antwoordt ze: ‘Gasten willen steeds vaker een totaalbeleving, ze willen graag alles in één thema. Niets is hierbij te gek, naast de decoratie zijn muziek, acts en cocktailshakers ook steeds vaker onderdeel van events.’

unieke locatie luxe events Poortgebouw Rekem Horecare Events Personeel

Culinair genieten in het restaurant

Bij een totaalconcept hoort uiteraard ook goede catering. Alle gerechten voor events komen bij Het Poortgebouw uit de eigen keuken, onder leiding van Jeroen Savelkouls en Bjorn Tuk. De catering wordt afgestemd op het soort evenement, zodat ook dit onderdeel perfect aansluit op het gekozen thema. Naast evenementen is Restaurant Het Poortgebouw ieder weekend geopend voor gastronomische verwennerij tijdens het diner en de lunch.

Poortgebouw Rekem Horecare Unieke locatie events personeel Maastricht Limburg Eindhoven Brabant

Geen last van personeelsschaarste

Mieke en Marleen hebben al jaren een vast team om zich heen dat zorgt voor de dagelijkse operatie in het Poortgebouw. Daarnaast hebben ze geen last van de heersende personeelsschaarste, omdat ze al vanaf het eerste moment samenwerken met Horecare. Ze vinden de flexibiliteit van het personeel heel prettig: ‘We krijgen vaak dezelfde medewerkers, dat is heel fijn. Ze passen zich naadloos aan elke gelegenheid aan en weten hoe ze gasten op een spontane en open manier in de watten moeten leggen.’ Horecare en Het Poortgebouw vinden elkaar in de gemene deler in hun dienstverlening: de allerbeste kwaliteit. Want kwaliteit is voor altijd…