Contact

Horecare en Toverland helpen elkaar uit de brand

Het is een ingewikkelde tijd voor leisure- en horecabedrijven. Ze moeten gedwongen sluiten, het doen met minder gasten of er zijn vele aanpassingen nodig om zich aan de regels te houden. Toverland is een van deze bedrijven. Tijdens de coronacrisis hebben Toverland en Horecare de handen ineen gestoken om elkaar samen door deze tijd heen te helpen.

Toverland bestaat sinds 2001 en is in een relatief korte tijd uitgegroeid tot een mega park met in het hoogseizoen maar liefst 600 ambitieuze en resultaatgerichte medewerkers. Samen zorgen zij voor een gastvriendelijkheidsscore van 9+. En dat heeft een reden. Het personeel zit op een lijn, wil hetzelfde en deelt één visie: ‘magische gelukservaringen creëren’.

Corona

De coronacrisis gooit voor iedereen roet in het eten. De schade binnen een bedrijf als Toverland moest beperkt blijven. Iets waar vele bedrijven op het moment mee zitten. Toverland kwam samen met de Club van 11 (Nederlands grootste dagattracties) als eerste van Nederland met een protocol op tafel, waardoor ze coronaproof konden opereren.

Jean Gelissen (eigenaar Toverland): ‘Het resultaat: Al op 19 mei mochten we open, ongeveer 14 dagen voor de her-opening van de horeca sinds de eerste lockdown. We hebben daarmee een stempel gedrukt. In het begin (19 mei – 13 juni) was dat moeilijk, want de bezoeker was nog huiverig. De laatste 2 weken van juni zijn we weer de goede kant op gegaan, mede dankzij het lage aantal besmettingen.’

Nieuw dit jaar was de pop up camping bij Toverland. Het idee om verblijfsrecreatie toe te voegen aan onze diensten lag er al langer, maar het gegeven dat veel mensen in eigen land op vakantie gingen, bracht ons op het idee van de pop up camping. Zowel financieel als voor de bezoeker bleek het een groot succes. Zo hebben we in de particuliere markt alle creativiteit aangeboord om verder te gaan binnen de beperkingen.

Personeelspartner

Bedrijven moeten in deze tijd vaak terugschroeven in het personeelsbestand. Er is dan op een moment te weinig werk voor de medewerkers die je als bedrijf in dienst hebt. De vraag is echter, wat doe je als het vervolgens weer aantrekt? Het antwoord bleek simpel: Horecare.

Jean Gelissen is al jaren een bekende van Horecare en haar eigenaren. Ze hadden nog nooit eerder samengewerkt, maar Jean kwam vaak met het personeel van Horecare in aanraking. Hij spreekt er met lof over: “Ik zie altijd jonge mensen in unieke omgevingen die toch een erg hoog kwaliteitsniveau hanteren. Horecare snapt hoe gastvrijheid en hospitality werkt en weet wat ‘het creëren van een magische gelukservaring’ betekent.”

Het personeel van Horecare is begonnen als hostess op de pop up camping van het bedrijf, waarna ze tijdens het aantrekken van de markt op nog veel meer plekken zijn ingezet. Het bleek een perfecte match. En dat is niet vanzelfsprekend, zegt Jean: ‘Het zit in de medewerkers. Het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid en eigenaarschap, iets wat het personeel van Toverland blijkt te delen met de Horecanen.’

 


De toekomst

Het heeft nu al zijn vruchten afgeworpen en belooft veel voor de toekomst. De samenwerking van de twee bedrijven ziet er goed uit. Toverland opereert vaak flexibel, en Horecare blijkt daar goed bij te kunnen helpen. In de toekomst zal Horecare dat dan ook met veel plezier blijven doen.

Wat kunnen we leren van een dergelijke situatie?

Jean: “Het is belangrijk om niet op de rem te trappen of stil te blijven staan. Bewust kiezen voor nieuwe en unieke ervaringen helpt je vooruit. Investeer in het goede, niet in een markt waar geen perspectief is. Investeer in een markt die groeit en doe geen doelloze dingen: doe het doordacht en bouw uit!”

 

 

A