Vrijblijvend advies

Laat je gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Horecare introduceert dienblad voor linkshandigen

Maastricht – 30 maart 2023

Wie als linkshandige bedieningsmedewerker tijdens zijn dienst te maken heeft met een dienblad, weet hoe lastig dat is: het dienblad is lastig te hanteren en zorgt vaak genoeg voor disbalans. Het gevolg is vaak onkundige capriolen, of ergernis bij de gast. Horecare komt vanaf vandaag met een speciaal dienblad voor linkshandige mensen.

Als linkshandigen ben je in Nederland vaak de klos. Probeer maar eens met links een normale schaar te gebruiken, een maatbeker af te lezen of eenvoudig een blik te openen. Vrijwel alle gebruiksvoorwerpen zijn ergonomisch ontwikkeld voor rechtshandigen.

Horecare is het eerste horeca payroll- en uitzendbureau dat met een variant komt op het bestaande dienblad. Een dienblad speciaal gemaakt voor linkshandigen.

Jerôme Stravers, commercieel directeur van Horecare, geeft aan dat vrijwel alle gebruiksvoorwerpen ergonomisch zijn ontwikkeld voor rechtshandigen. Horecare heeft dat aangepakt door het ondervlak dusdanig aan te passen zodat ook linkshandigen makkelijk het dienblad stabiel kunnen houden. Bovendien is de rand van het dienblad voorzien van zorgvuldig aangebracht materiaal zodat ook linkshandigen altijd de kalmte kunnen bewaren wanneer ze het op hun hand dragen.

“Geregeld hebben wij verzoeken gekregen van linkshandige horecamedewerkers met de vraag naar linkshandige dienbladen. In Nederland is 10 tot 15 procent van de populatie linkshandig. Bij Horecare werken meer dan 350 toppers en staan 3000 horecamedewerkers op de payroll. In theorie betekent dat minimaal 335 linkshandigen en daarom zijn er voor al deze mensen nu aangepaste dienbladen.

Dat is erg belangrijk want bij 9 van de 10 bedieningsmedewerkers is het dienblad een essentieel attribuut om hun job tot in perfectie uit te oefenen. Wij als Horecare vinden het van belang dat iedereen, rechts of linkshandig, zijn of haar dienblad stabiel kan houden. Daarom hebben we samen met enkele stille vennoten geïnvesteerd in deze productielijn”, aldus Jerôme Stravers.

De verwachting is dat medio 2023 de nieuwe variant in gebruik wordt genomen.

 

A