Contact

Forse verhoging uurlonen voor toppers van Horecare

De voorspelling in de horeca is dat de komende maanden het tekort aan horecatoppers groter wordt dan ooit maar het Maastrichtse evenementenbureau Horecare is optimistisch.

Verhogen van lonen noodzaak

Horecare, gespecialiseerd in het opleiden en uitlenen van horecatoppers aan o.a. evenementenlocaties, grote cateraars en congresbureaus, heeft per 1 juli 2021 het salaris van haar eigen eventmedewerkers verhoogd tot wel € 16,50 per uur. Hiermee hoopt Horecare in korte tijd een omvangrijke poule van nieuwe enthousiaste horecatoppers samen te stellen om haar klanten optimaal te blijven bedienen in deze steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

Groepsfoto van Horecare met horecamedewerkers op Preuvemint

Groepsfoto van Horecare met horecamedewerkers op Preuvemint

De horecatoppers van Horecare werden al boven marktconform salaris betaald maar omwille van de krapte is het verhogen van de lonen geen keuze meer, maar noodzaak.

Michiel Stollenwerck van Horecare erkent de krapte en is een deel van zijn horecatoppers voorgoed kwijt. Met het wegvallen van evenementen door de corona crisis hebben met name studenten de overstap gemaakt naar een andere sector zoals de logistiek of zorg. Vaak ook nog eens met betere tijden. Een deel komt terug, maar een deel is ook voorgoed kwijt.

De krapte op de arbeidsmarkt zal na verdere versoepelingen van de coronamaatregelen nog meer toenemen omdat de horeca gefaseerd wordt geopend. Grote eventlocaties, discotheken en clubs zijn voorlopig nog gesloten maar bij de heropening hiervan zal de druk alleen nog maar toenemen.

Geef écht flexibiliteit

Naast die goede verdiensten hoort ook ‘employee freedom’. Geef als werkgever ook écht flexibiliteit aan je werknemer. Bij Horecare staat de medewerker altijd centraal en is het motto ook daadwerkelijk “werken waar en wanneer je wil”. Een gedachte dat past bij de hedendaagse student. Jongeren willen het liefst zelf hun uren indelen en niet gebonden zijn aan een vast rooster of werkplek.

De horeca heeft nog altijd het imago van lage lonen, veel overwerken en standaard werken in de weekenden. Horecare vindt dat daar iets aan gedaan moet worden. Door het verhogen van de uurlonen tot wel € 16,50 en het bieden van optimale flexibiliteit hoopt Horecare een voorbeeld te zijn in de horeca en dat meer partijen zullen volgen. Het vak moet terug sexy worden gemaakt en daar hoort een mooi salaris tegenover te staan.

Nieuwe horecatoppers kunnen zich eenvoudig online aanmelden bij Horecare via: https://mijn.horecare.eu/aanmelden