contact

offerte aanvragen +31 (0)43 451 9080 info@horecare.eu

Horecare verhoogt drastisch de uurlonen van haar horecatoppers

De voorspelling in de horeca is dat de komende maanden het tekort aan horecatoppers groter wordt dan ooit maar het Maastrichtse evenementenbureau Horecare is optimistisch gestemd.

Goed werkgeverschap

Horecare, gespecialiseerd in het opleiden en uitlenen van horecatoppers aan o.a. evenementenlocaties, grote cateraars en congresbureaus, verhoogt per 1 juli 2021 het salaris van haar eigen medewerkers naar € 16,50 p/u. Hiermee onderstreept Horecare haar continue streven naar goed werkgeverschap én hoopt hiermee in korte tijd een omvangrijke poule van nieuwe enthousiaste horecatoppers te creëren om haar klanten optimaal te blijven bedienen in de steeds krapper wordende arbeidsmarkt.

Groepsfoto van Horecare met horecamedewerkers op Preuvemint

Groepsfoto van Horecare met horecamedewerkers op Preuvemint

De horecatoppers van Horecare werden voor de crisis al boven marktconform salaris betaald maar om de lonen nog meer te verhogen is geen keuze, maar noodzaak.

Horecare erkent de krapte en is een deel van haar 300 horecatoppers voorgoed kwijt. Met het wegvallen van evenementen door de corona crisis hebben met name studenten de overstap gemaakt naar een andere sector zoals de logistiek of zorg. Vaak ook nog eens met betere tijden.

De krapte op de arbeidsmarkt zal na verdere versoepelingen van de coronamaatregelen nog meer toenemen omdat de horeca gefaseerd wordt geopend. Grote eventlocaties, discotheken en clubs zijn voorlopig nog inactief maar bij de heropening hiervan zal de druk alleen nog maar toenemen.

Geef ook écht flexibiliteit

Naast die goede verdiensten hoort ook ‘werknemersvrijheid’. Geef als werkgever méér flexibiliteit aan je werknemer dan dat je als werkgever verlangt van je werknemer. Bij Horecare staat de medewerker altijd centraal en is het motto ook daadwerkelijk “werken waar en wanneer je wil”. Een gedachte dat past bij de hedendaagse student. Jongeren willen het liefst zelf hun uren indelen en niet gebonden zijn aan een vast rooster of werkplek.

De horeca heeft voor velen het imago van lage lonen, veel overwerken en standaard werken als andere mensen vrij hebben. Volgens Horecare moet daar iets aan gedaan worden. Door het verhogen van de uurlonen en het bieden van optimale flexibiliteit hoopt Horecare een voorbeeld te zijn in de horeca en dat meer partijen zullen volgen. Het vak moet terug sexy worden gemaakt en goede verdiensten zijn daar onafscheidelijk aan verbonden.

Nieuwe horecatoppers kunnen zich eenvoudig online aanmelden bij Horecare via: https://mijn.horecare.eu/aanmelden