Vrijblijvend advies?

Laat je gegevens achter dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Vacature

Personeelstekort in de horeca: hoe ga je er mee om?

Het is duidelijk dat er in de horecasector momenteel een groot probleem is met personeelstekort. Veel horecaondernemingen hebben moeite om gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden.

Als horecaondernemer is het belangrijk om te begrijpen dat dit probleem niet vanzelf zal verdwijnen en dat er actie moet worden ondernomen om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Er zijn verschillende manieren om personeelstekort aan te pakken:

1.     Investeren in het opleiden en trainen van jouw huidige personeel. Door jouw werknemers de kans te geven om nieuwe vaardigheden te leren en hun kennis te vergroten kan je hen helpen om te groeien en zich te ontwikkelen binnen jouw organisatie.

2.    De werkomstandigheden te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door het verhogen van het salaris of het bieden van flexibele werktijden. Als jouw werknemers zich gewaardeerd voelen en de werkomstandigheden goed zijn, zullen ze eerder geneigd zijn om bij jouw organisatie te blijven.

3.    Kijken naar innovatieve oplossingen, zoals het gebruik van technologie om processen te automatiseren of het outsourcen van bepaalde taken. Dit kan helpen om de werkdruk van jouw huidige personeel te verlichten en meer efficiëntie te bieden in jouw bedrijfsvoering.

Ben je daarnaast een payroll relatie van Horecare? Dan kunnen wij jou uit helpen met onze poule horecatoppers. Enkel als payrollrelatie kan je namelijk gebruik maken van onze toegevoegde waarde om horecatoppers in te lenen tijdens jouw piekmomenten: een exclusieve en onderscheidende service waar geen ander payrollbureau aan kan tippen.

Wij weten als geen ander dat goed personeel een grote bijdrage levert aan elk succesvol evenement of goede horecazaak. In onze Horecare Academy leiden wij de meest gemotiveerde studenten op tot de beste professionele toppers die in te zetten zijn op elk gewenst moment: van bediening tot bar, van garderobe tot kassa. Onze poule bestaat momenteel uit meer dan 300 toppers.

Kortom, het personeelstekort in de horecasector is een uitdaging, maar er zijn oplossingen beschikbaar. Door te investeren in je huidige personeel, de werkomstandigheden te verbeteren, innovatieve oplossingen te verkennen of strategische partnerships aan te gaan, kun je jouw organisatie toekomstbestendig maken en de uitdagingen van vandaag en morgen overwinnen.

Heb jij behoefte aan advies of wil je sparren over een bepaald issue binnen jouw horecaonderneming?  Wij staan graag voor je klaar!

Train people well enough so they can leave.
Treat them well enough so they don't want to.
Richard Branson
A