Contact

SoDelicious: uniek horeca concept in hartje Maastricht

Stadsdeel Wijck in Maastricht is hot en happening, en helemaal nu Robert Uphoff en Kevin van Benthem van bakkerszaak Bread & Delicious het nieuwe concept SoDelicious presenteren: een horecazaak, bakkerszaak en traiterie in één.

Robert Uphoff en Kevin van Benthem SoDelicious Maastricht

Patissier Robert en broodbakker Kevin sloegen 10 jaar geleden de handen in één om hun specialisaties optimaal tot recht te laten komen. Dit resulteerde in de opening van Bread & Delicious: een bakkerszaak en winkel ineen aan de Stationsstraat in Maastricht.

Het bakkersvak kent lange werkdagen en is een veeleisend bestaan, maar voor Robert en Kevin een droom. Ze voeren met veel passie hun werk op een ambachtelijke wijze uit. Het zorgt ervoor dat de bakkerij al snel uitgroeit tot een begrip in Maastricht en ver daarbuiten.

bakker brood Wyck sodelicious bread and delicious

Lokaal gebakken met echte ingrediënten

Het voordeel van een bakkerszaak en winkel ineen is dat producten niet extern ingekocht hoeven te worden. Het contact tussen de bakker en klant staat centraal: een unicum, aangezien de meeste bakkers industrieel produceren in bakkerijen buiten de stadscentra.

Ook kunnen de bakkers hun creativiteit kwijt in op maat gemaakte bestellingen voor horecazaken, waaronder restaurant Harry’s, Wycker Cabinet en Chateau Neercanne. Zo heeft Brasserie Flo al jaren een eigen Flo-broodje dat speciaal en alleen voor deze zaak is ontwikkeld.

Door beperkingen, kansen zien

Toch bood de gekozen bedrijfsruimte beperkingen. Zo waren er vaak te weinig tafels beschikbaar en was het niet toegestaan om uitgebreide horeca te voeren, waardoor de dag vrij vroeg eindigde. Na het idee verkend te hebben om uit te breiden naar een tweede vestiging werd uiteindelijk besloten het naburige pand bij de onderneming te betrekken en zo Bread & Delicious te transformeren naar een nieuw concept: SoDelicious!

inrichting sodelicious Wyck maastricht

SoDelicious: puur, eerlijk, veelzijdig

So Delicious is een unieke combinatie tussen horeca en detailhandel, waar men de hele dag terecht kan. Zo wordt de huidige bakkerij en patisserie uitgebreid met een traiterie, waar pure, eerlijke ingrediënten centraal staan. Aansluitend is er een horecagedeelte, waar een keuken midden in de zaak ervoor zorgt dat de gast direct op het bord van de kok kan kijken – en visa versa. Een aangebouwde ruimte met zicht op de tuin en bakkerij biedt ruime mogelijkheden: van werkplek voor ZZP-ers tot vergaderruimtes, van extra tafels voor het restaurant tot besloten feesten en partijen. Aan de voorzijde van het pand ontstaat zelfs een prachtig terras met 22 zitplaatsen.

Ook zijn er bij het samenvoegen van de twee panden veel oude karakteristieke elementen teruggehaald: zo zijn de bijzondere plafonds en ramen in ere hersteld nadat ze jaren verborgen waren. Het unieke concept en de intentie om de panden zoveel mogelijk in de oude staat te herstellen zorgde ervoor dat de gemeente ruimdenkend was over het verschaffen van een unieke vergunning, waarbij detailhandel en horeca gecombineerd mogen worden.

Van partner naar zakenpartner

De vrouwen van Robert & Kevin zijn vanaf het begin nauw betrokken bij de zaak, maar sinds de uitbreiding hebben zij een prominente rol binnen het bedrijf: Annemarie Arnoldts verzorgt de operationele aansturing en Ellen van Benthem de kantoortaken zoals administratie en marketing. Een ander koppel is aangetrokken om het huidige team te versterken; Veronique Lahou als gastvrouw (heeft ervaring opgedaan bij Novo) en Jules Crousen als chef-kok (leerde het vak van onder andere Toine Hermsen en Librije).

sodelicious Wyck maastricht team

Verdubbeling personeelsbestand

Bij zo’n uitbreiding komt nogal wat kijken. Niet alleen wordt het concept enorm uitgebreid en vraagt de verbouwing behoorlijk veel aandacht, ook verdubbelt het personeelsbestand in één keer naar 25 mensen.

Met Horecare als sparringpartner kan deze stap met vertrouwen genomen worden: niet alleen deelt Horecare graag kennis over het vergroten van een organisatie, ook staan ze garant voor een vast team oproepkrachten die pieken op kunnen vangen. Daarnaast ontzorgt Horecare de onderneming met hun payroll-diensten. Een gemak is daarnaast dat Horecare letterlijk ‘om de hoek’ zit.

 

SoDelicious is medio mei geopend en te vinden aan Stationsstraat 21-23 in Wijck, Maastricht. Kijk voor meer informatie op de website: www.sodelicious.nl