Contact

Tuinrestaurant Oude Pastorie gooit groen in het eten

Van een centrale boerderij uit de 13e eeuw naar een totaalrenovatie in 2016. Omgetoverd tot een bruisend restaurant met een prachtige tuin. Tuinrestaurant Oude Pastorie ofwel de Vroenhof ligt tussen Neerbeek en Beek in de provincie Limburg. Het vormt een rijksmonument van Stichting Limburgs Landschap met een bijzondere geschiedenis én keuken. Gezicht van de zaak, Silke Extra, deelt haar duurzame visie en hoe die centraal staat in de totaalbeleving. Ook deelt ze haar geheim tot succesvol werkgeverschap: payrolling.

het groene concept

Het pand ademt de Limburgse sfeer. Dit krijgen we ook vaak terug van onze gasten, vertelt Silke. Mensen komen langs op wandeltocht of speciaal om de tuinen en geschiedenis te ervaren. Gelegen op wandelafstand van het Vrouwenbos, met zicht op de eerste Limburgse heuvelplateaus, is het pand sinds 2016 aangevuld met een moestuin welke een prominente rol speelt in het concept van ‘grond tot mond’. Niet alleen is het heerlijk vertoeven in onze tuinen, maar je haalt er tevens de meest verse producten uit! De keuken bereidt zoveel als mogelijk recepten met groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin. Het seizoensgebonden koken brengt interessante uitdagingen en afwisselingen met zich mee. We zijn er trots op, vertelt de keuken van Tuinrestaurant Oude Pastorie. Onder leiding van ervaren chef-kok Jeroen Brouns hebben we, naast onze vaste menukaart, ook maandelijkse specials die worden afgestemd op dát wat onze tuin te bieden heeft. Van parfait met aardbeien uit eigen tuin tot zelf geoogste honing.

omgaan met personeelstekort in de horeca

Er heerst een groot personeelstekort in de horeca, ook Tuinrestaurant Oude Pastorie erkent dit probleem maar toch in iets mindere mate, vertelt Silke. Er staat een fantastisch team, ieder stuk voor stuk hart voor de zaak evenals onze duurzame visie. Het is ontzettend leuk om te zien hoe mensen – ook in deze tijd – zichzelf komen aanmelden, ik denk onder meer vanwege de bijzondere locatie en de prettige sfeer die hier heerst. Elke dag dienen wij ervoor te zorgen dat er een prettige werksfeer heerst. Net als je gasten verdienen je medewerkers de aandacht. Misschien wel net ietsje meer want dat maakt het verschil tussen een werkgever en een attente werkgever. Wij hanteren een flexibele opstelling door bijvoorbeeld onze medewerkers standaard maximaal 1 dag in het weekend te laten werken. Onmisbaar zijn de altijd gezellige personeelsborrels en -uitjes. Even uit de comfort zone en dan gaan we met zijn allen bowlen of deze zomer gaan we zelfs naar Andre Rieu in Huiskamer De Groote Sociëteit.
Onze toppers op de vloer proberen wij niet structureel te laten overwerken, want het is van belang dat iedereen moet kunnen blijven genieten, ook naast het werk. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Misschien cliché maar goede verdiensten zijn net zo belangrijk. Wij durven te zeggen dat wij aan de bovenkant van de markt zitten qua salaris en daardoor is er veel loyaliteit onder ons personeel. Iedereen is bereid elkaar te helpen en dat zorgt voor een goede teamspirit!

Horecare dekt onze rug met payrolling 

Goed werkgeverschap vind je niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant. Sinds onze start werken wij samen met Horecare uit Maastricht op het gebied van payrolling en detachering, waardoor wij niet meer om hoeven te kijken naar al die administratieve rompslomp. Van inschrijving tot verloning en facturatie: alles verloopt digitaal, snel en gemakkelijk. Als het gaat over ons geheim tot goed werkgeverschap zeggen wij payrolling. Hierdoor kunnen wij ons namelijk focussen op het team en de klant. Ook als er vragen zijn, kunnen we altijd terecht bij de backoffice die ons binnen no time van een antwoord of oplossing voorziet. Ze kennen ons inmiddels erg goed en weten wat wij belangrijk vinden.

Wat ook erg prettig werkt is dat wij soms beroep kunnen doen op hun event toppers. Als wij evenementen draaien zoals bruiloften of bedrijfsfeesten hebben wij extra professionals nodig. Allen stuk voor stuk representatieve medewerkers die kunnen meedraaien in onze poule. Sommige Horecare toppers zijn hier bijna kind aan huis want ze ervaren het als een warm bad, vertelt Silke.

toekomstvisie

De plannen zijn groot en groen. Allereerst wordt dit najaar de tuin aangepakt en geherstructureerd. De laagteelt komt naar voren en de hoogteelt gaat naar achteren. Zo kan je als gast nog meer van het uitzicht genieten vanaf ons grote terras.

Naast het uitbreiden van de tuin met diverse groenten, fruit en kruiden willen we onze focus leggen op de kern van het concept, vertelt Silke. Het warme gevoel geven aan onze gast, wanneer deze de Oude Pastorie binnenwandelt. Het groene concept verder doorvoeren, ook naar binnen. Niet alleen op het bord, maar ook in het zicht. Een mooie totaalbeleving neerzetten.
Dat zal dan ook het startmoment zijn om meer events te gaan omarmen in de nabije toekomst. We hebben heel veel leuke plannen, maar daar kunnen we nog niet al te veel over vertellen. Kom die maar zelf ontdekken.