Contact

Under construction: achter de schermen bij een uniek event

Horecare uniek event organiseren At the Factory Muziekgieterij Maastricht

Stel je eens voor: je staat midden in een grote, lege ruimte. Meer dan een bar en een podium is er niet. In je hoofd heb je een idee voor een spectaculair event. Je voelt aan alles: dit wordt een groot succes. Adrenaline begint te stromen, je kunt niet wachten om aan de slag te gaan.

uniek event op maat

Dit gevoel hebben wij iedere keer als we een nieuw event mogen organiseren. We verzorgen evenementen op maat, die we vanaf de basis opbouwen. Het begint met een idee, dat uitgroeit tot een concept. Alle details moeten kloppen, het moet een uniek event worden. Mensen zullen er vol verwondering rondkijken en zich helemaal onderdompelen in de sfeer.

muziekgieterij maastricht

Maar eerst sta je daar nog, in die lege ruimte, met je idee. Waar begin je? Gelukkig hebben wij oa samen met At The Villa Group jarenlange ervaring met het organiseren van evenementen en staan we te popelen om aan de slag te gaan. We zijn in de Muziekgieterij in Maastricht. Een industriële, ruwe locatie met veel mogelijkheden. Op het programma staat  ‘At the Factory: under construction’, een thema dance-event met een knipoog naar de locatie die op dat moment grondig wordt verbouwd. De ‘Muziekgieterij 2.0’ wordt een state of the art poppodium met een strak design. In de huidige grote zaal is nu nog plek voor ongeveer 600 bezoekers, in de nieuwe grote zaal passen er 1100. Daarnaast komt er nog een kleine zaal met ruimte voor 350 bezoekers. Aanstormend muziektalent kan in de toekomst terecht in de nieuwe oefen- en repetitieruimtes. Maastricht wordt hiermee op de kaart gezet als het gaat om toonaangevende poppodia in Nederland.

At the Factory At the Villa Group Muziekgieterij Maastricht Horecare Events Personeel Payroll

teamwork makes the dream work

Tijd om aan de slag te gaan en om de ideeën uit ons hoofd in de ruimtes te krijgen, hiervoor hebben we een professioneel team van partners om ons heen. Voor de aankleding werken we samen met Boels, waardoor we een echte construction site kunnen nabootsen met cementmolens, borden en lampen. Onze partner Bessems zorgt voor alle dranken, extra koelingen en het glaswerk.  De muziek voor deze avond wordt verzorgd door verschillende artiesten uit de stal van Thunder Agency, die zorgen voor een perfect aansluitende programmering. De dj die opent is net zo belangrijk als de hoofdact, omdat zij samen een geheel vormen dat zorgt voor de juiste sfeer. Als finishing touch zorgen we voor oogverblindend entertainment in het thema ‘under construction’

At the Factory Muziekgieterij At the Villa Group Horecare Entertainment Events Personeel Payroll Maastricht

De aankleding is geregeld, de drank staat koud: what’s next? We richten de kassa in, waar we munten verkopen die we speciaal voor dit event hebben laten maken. De laatste puntjes worden op de i gezet en van de lege zaal is niets meer terug te zien.

klaar voor de start

We bouwen het volledige event op in één dag, we hebben dus een strakke planning. Overal waar je kijkt wordt keihard gewerkt om de twee zalen om te toveren in de sfeer van een bouwplaats, waar vanavond 1000 man uit hun dak zullen gaan. Op onze Instagram Stories geven we onze volgers een kijkje achter de schermen. We kunnen bijna van start, maar niet voordat de helden van de avond zijn gearriveerd: het personeel. Deze toppers gaan de barren bemannen, zorgen ervoor dat iedereen voorzien wordt van een lekker drankje. Event Manager Gerrit Jan heeft de leiding tijdens deze job. Hij heeft vooraf een verdeling gemaakt van de taken, die hij in een korte briefing verdeelt onder het personeel. Iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt en het team is er klaar voor om te knallen.

Horecare Personeel Events organiseren At the factory Muziekgieterij Maastricht

event manager aan het woord

Gerrit Jan heeft de touwtjes strak in handen tijdens dit event. Toch kan er ondanks een goede voorbereiding altijd wat mis gaan. ‘Het is belangrijk om alles goed in de gaten te houden, zodat je snel kunt bijsturen. Gedurende de avond bleek dat de koelingen door de drukte moeite hadden om alle drank goed te koelen. Dat was even een uitdaging. Dankzij een goede samenwerking en snel handelen zorgden we ervoor dat alle drank op de juiste temperatuur geserveerd werd. De gasten hebben er geen last van gehad, dat is voor ons het belangrijkste.’ Horecare werkt al jaren samen met de Muziekgieterij, naar volle tevredenheid, aldus Gerrit Jan. ‘We kennen elkaar en helpen elkaar waar dat nodig is, bijvoorbeeld als we extra materialen nodig hebben. Het is fijn dat we tijdens een event gebruik mogen maken van alle ruimtes, het is echt een samenwerking op basis van vertrouwen.’

Horecare At the Factory Event organiseren Personeel Muziekgieterij Maastricht

positieve energie

De deuren gaan open, de eerste beats klinken door de zalen. Terwijl de Muziekgieterij zich vult met vrolijke gezichten die zich laten meevoeren op de beats, heerst er overal bedrijvigheid. Achter de barren wordt topsport geleverd en in de zaal maken de kelners kilometers met dienbladen en flessen. Er wordt gedanst, gelachen en genoten. De energie is positief, dit is een event waar je hart sneller van gaat kloppen.

Horecare uniek evenement organiseren At the Villa Group At the Factory Muziekgieterij Maastricht

Als de laatste gasten naar buiten lopen, zijn wij nog niet klaar. We ruimen alles op, zorgen dat de leveranciers alle gehuurde spullen weer kunnen ophalen en net voor we de deur achter ons dichttrekken kijken we nog één keer om. Het is net of er in de afgelopen 24 uur niets is gebeurd, maar als je goed luistert zindert de zaal nog een beetje na van het onvergetelijke evenement…