Contact

Van Melick Groep: Georganiseerd groeien met goed personeel

Een grote uitdaging binnen een groeiende organisatie is het vinden van goed personeel. Een van de bedrijven die dat momenteel aan den lijve ondervindt is het Limburgse Van Melick Groep. Deze top cateraar maakt momenteel een stevige groeifase door en legt met een groot, nieuw bedrijfspand in Kerkrade het fundament voor de toekomst. Om pieken op te vangen in drukke tijden kiest Van Melick Groep voor personeel van Horecare. Een logische keuze, aangezien Van Melick Groep en Horecare dezelfde passie voor mooie events delen en inmiddels al bijna twee decennia samenwerken!

Jorrit van Melick, directeur van het bedrijf en vierde generatie Van Melick:
“In die begintijd was ik ongeveer zestien jaar en begon ik onderaan de ladder in ons familiebedrijf. Glazen spoelen, tappen, dat soort zaken. Zo heb ik Horecare leren kennen. Een hele gezellige tijd! Zelfs twintig jaar later kom ik nog mensen tegen met mooie herinneringen aan die pioniersjaren.”

van-melick

creativiteit, innovatie en beleving

Waar de klant vroeger snel voor “veilig en traditioneel” koos, durft men tegenwoordig makkelijk te kiezen voor creativiteit, innovatie en beleving. Van Melick Groep denkt daarom mee in totaalconcepten en regelt alles van A tot Z: niet alleen catering, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van thema’s of logistiek.

Anno 2018 is het een uitdaging om bekwaam en betrokken personeel te vinden. Het partnership met Horecare is daarom steeds hechter geworden.

Jorrit van Melick: “We hebben 71 mensen in vaste dienst en beschikken over 35 oproepkrachten, maar op drukke momenten hebben we zelfs daar niet genoeg aan. Het is fijn om dan terug te kunnen vallen op Horecare: kwalitatief personeel, bekende gezichten en een gemotiveerd team”.

Horecare-personeel

trouwe medewerkers en een goede werksfeer

Teamwerk en gelijkwaardigheid zijn onder andere de redenen waarom het zo goed klikt tussen Van Melick Groep en Horecare:

“We willen dat al onze medewerkers goed verzorgd worden, het leuk vinden om bij ons te werken én dat de gast niet merkt dat medewerkers uit een andere stal komen. Dat kan alleen als iedereen op de werkvloer gelijk behandeld wordt, externe kracht of niet. Het fijne aan werken met Horecare is de vaste groep medewerkers die – net als ons eigen personeel – al jaren bij het bedrijf werkt. Zo ontstaat er echt een band op de werkvloer en zijn alle medewerkers goed op elkaar ingespeeld”, aldus Jorrit van Melick.

horecare-van-melick

zangersheide

Eén van de mooiste projecten die Van Melick en Horecare samen aanvliegen is het unieke paardensportevent op Zangersheide in België. Internationale gasten genieten jaarlijks van het beste wat de paardensport te bieden heeft met daarbij een zeer luxe en speciaal ontworpen pop-up restaurant.

Jorrit: “De bezoeker van Zangersheide is gewend om te dineren in restaurants van hoog niveau met dito service. Het is elk jaar de uitdaging om ook in zo’n tijdelijke setting dezelfde beleving en kwaliteit neer te zetten, niet alleen in de gerechten en aankleding, maar ook in het personeel.”

Zangersheide-zaal

mees catering: een nieuwe richting

Een andere richting die Van Melick Groep is ingeslagen is bedrijfs- en schoolcatering onder het label MEES Catering: van bedrijfsrestaurants tot vending machines en van koffiebars tot overwerkmaaltijden. Het nieuwe bedrijfspand heeft een groot magazijn, kantoren én innovatieve productiekeukens waarin kant en klare versproducten worden verwerkt tot smakelijke maaltijden voor retail en horeca. “Vanaf 3 oktober liggen onze MEES meals zelfs in PLUS supermarkten!”

een blik op de toekomst

En de toekomst? Zeker in een familiebedrijf als Van Melick Groep kijkt men strategisch naar de toekomst en wordt er hard gewerkt om alle bedrijfstakken georganiseerd door te laten groeien.

“Het lijkt me mooi om te zien dat onze MEES meals overal verkrijgbaar zijn, we steeds meer bedrijven kunnen voorzien van kwalitatieve bedrijfscatering én dat wellicht de vijfde generatie Van Melick het stokje overneemt. En laten we het personeel niet vergeten: ik hoop dat we dan nog steeds trouw, gezond en vitaal personeel op de werkvloer hebben staan, zowel intern als vanuit ons partnership met Horecare!”

 

A