Contact

Genieten als een Baron met payroll

In een authentieke setting op het Vrijthof in Maastricht vind je De Baron. Wat begon als een pop up is inmiddels uitgegroeid tot een exclusieve cocktailclub. Gezicht van het populaire concept Daniël Stravers vertelt meer over de unieke totaalbeleving en payrolling heeft bijgedragen om hierop te focussen.

 

Het ontstaan

Als evenementenlocatie Huiskamer De Groote Sociëteit hadden wij door corona plots geen bestaansrecht meer. Maar tijden van onzekerheid vragen om vindingrijke ideeën en zo ontstond ten tijde van de lockdown Cocktail Club De Baron. Uitgaan in klasse met respect voor de 1,5 meter samenleving.

Huiskamer gevoel

De beste omschrijving van de ervaring als je binnenkomt is het huiskamergevoel. We hebben gasten van overal ter wereld. Het internationale publiek voelt zich hier meteen thuis. Het interieur speelt hier een grote rol in. Er is gekozen voor een authentieke setting. De balzaal is gevuld met fluwelen fauteuils en Chesterfield banken op Perzische tapijten, in de hoeken ouderwetse lampen, muziekinstrumenten en groene beplanting. Het mag dan een exclusief concept genoemd worden, maar eenieder zal zich direct warm onthaald voelen. Zowel het interieur als ons gastvrije personeel ontvangt je met open armen.

 

De cocktails

Niet alleen de bijzondere locatie maakt het zo aangenaam, Aldus chef cocktailshaker Jimmi. We maken cocktails zoals niemand anders dat hier in Maastricht doet. Klassiekers, maar dan met een bijzondere twist. Denk aan het fatwashen van pindakaas, bonbons die speciaal bijpassend op de cocktail zijn gemaakt, druppels absint die aan je tafel in de cocktail worden gedruppeld tot luxe Caviaar die je bij de Gin-Tonic op je hand krijgt. Een balans zoeken in het respecteren van eenvoud en tegelijkertijd gewaagde smaakcombinaties durven aangaan. Bij ons zul je altijd net wat anders proeven. We hebben een wisselend menu met voor ieder wat wils. Deze afwisseling maakt het voor mij een geweldige uitdaging vertelt Jimmi terwijl hij triomfantelijk de best seller ‘’Purple Rain’’ opklopt.

 

Van pop up naar permanent

Een makkelijke weg zonder spanning was het niet, lacht Daniël. Het opzetten van een nieuw concept in een crisistijd is ontzettend spannend. Je weet niet hoe het ontvangen gaat worden en we waren heel afhankelijk van de strenge maatregelen. Hier hebben we ons met hard werken, respect voor de regels en een flinke dosis dankbaarheid richting alle gasten goed doorheen gebokst. Langzaamaan begon het concept verder uit te groeien tot volmondige bar. We konden vaker open en al snel zaten we stampvol, zelfs op doordeweekse avonden.

Er is dus besloten het retourticket van De Baron te annuleren. De pop-up cocktailclub is inmiddels een permanente cocktailclub geworden en het concept wordt verder uitgebreid.

Evenementen kunnen nog steeds georganiseerd worden in De Baron want er blijft ruimte voor besloten bijeenkomsten. De setting zoals het nu is verkoopt eigenlijk zichzelf. We krijgen zelfs meer aanvragen dan van tevoren, vertelt Daniel.

 

De samenwerking met Horecare

Zoals gezegd begon De Baron uit zijn pop up jasje te groeien en al snel hadden we meer personeel nodig. Hier is Horecare in beeld gekomen. Ze hebben tijdelijk gaten in onze agenda weten op te vullen en ons zelfs bijgestaan in het wervingsproces.
Vanaf de start maken we ook gebruik van hun payrolldienst. De voorkant doen wij uiteraard zelf, maar alles achter de schermen wordt professioneel begeleid door Horecare. Dat is prettig omdat we nu eenmaal in een turbulente periode zitten.

 

De toekomst

Stoppen met groeien zit er voorlopig nog niet in zeggen de cocktailmannen met volle overtuiging. Het is fantastisch om te zien hoe mensen uit het buitenland of uit andere steden speciaal naar hier komen om onze creaties te proeven. Wij zijn nog lang niet klaar met innoveren en het overbrengen van een ultieme totaalbeleving.

Houd onze socials maar in de gaten als je niet wil missen wat onze volgende stap is, vertelt Jimmi met een knipoog.

www.debaroncocktailclub.nl

A