Contact

Horecare met Maastrichtse MediReva van gastvrijheid naar zorg

Waar deuren dichtgaan, gaan andere deuren open. Een veelgebruikt gezegde dat afgelopen jaar voor Horecare waarheid is gebleken want door wat verder te kijken dan gebruikelijk ontstaan soms mooie initiatieven waar anders nooit iemand aan gedacht zou hebben. De nieuwe samenwerking tussen de Maastrichtse bedrijven MediReva en Horecare is hier een goed voorbeeld van die elkaar hebben weten te vinden en te versterken in de huidige pandemie. De een is gespecialiseerd in het verzorgen van medische hulpmiddelen en de ander in het uitlenen van horecapersoneel.

Verlamd door Corona

Met de tweede lockdown in zicht zat Horecare opnieuw met de handen in het haar. De deuren moesten sluiten in de horeca en de evenementensector lag nog steeds stil, zonder enig vooruitzicht dat daar snel verandering in zou komen”, vertelt Michiel
Stollenwerck, mede-eigenaar van Horecare.

“Wij – alle ‘toppers’ incluis – zaten zonder werk en binnen de vertrouwde sectoren was er amper ruimte voor creatieve noodoplossingen. Dus kozen we voor optie B: verder kijken dan horeca en evenementen, naar bedrijven die wél gewoon door konden draaien. Zo ontstond eerder al een duurzame samenwerking met attractiepark Toverland en kwamen we in contact met MediReva’’.

Waar Horecare verlegen zat om werk, zorgde Covid-19 bij MediReva juist voor meer druk op de ketel. De in Maastricht gevestigde medische speciaalzaak levert medische hulpmiddelen en medische voeding door heel Nederland en een deel van België en Duitsland. Het werk in het distributiecentrum is dan ook essentieel. Om onnodige risico’s te voorkomen werd het team opgedeeld in ploegen en moest er bij de geringste gezondheidsproblemen getest worden. Beide maatregelen zorgden voor een tekort aan medewerkers. MediReva vond in Horecare een partner die snel kan schakelen om dat tekort aan personeel – op hoogtijdagen tot wel 15 medewerkers per dag – op te vullen.

Order picking

Staan de toppers van Horecare normaal op bruisende evenementen of in drukbezochte horecazaken; nu worden ze ingeschakeld in het magazijn van MediReva. Hun taak: order picken, ofwel het in orde maken van bestellingen. Mede door het feit dat het werk best verschilt van werken in de horeca, was het wel nog even de vraag of de Horecare toppers het ook wel zo leuk zouden vinden om een zonovergoten terras in te wisselen voor een magazijn. Die twijfel bleek nergens voor nodig: de uitzendkrachten zijn van huis uit flexibel ingesteld en bovendien blij dat ze ondanks de crisis aan het werk zijn.
En dat gevoel is wederzijds. ,,Dit blijkt een goede match. De krachten vanuit Horecare zijn gewend om veel kilometers te lopen, ze zijn heel precies en echte aanpakkers. Daarnaast is het bedrijf uiterst flexibel, dat is precies wat we nodig hebben’”, zegt Myrthe Roeden, Teamleider Logistiek bij MediReva.

Partnership

Zowel Michiel als Myrthe spreekt over een samenwerking die voelt als een partnership. Het is dan ook niet gek dat Horecare en MediReva de samenwerking voor de lange termijn aangaan: ook post-Covid-19 blijft Horecare verantwoordelijk voor het leveren van de uitleenkrachten in het magazijn van MediReva.

,,Horecare is een betrouwbare partij die we zeker niet willen verliezen. Ze brengen en leveren wat ze beloven, dat doen ze met veel snelheid en kwaliteit’”, zegt Myrthe.

Horecare is trots op de bijzondere samenwerking die afgelopen jaar – noodgedwongen – is aangegaan. ,,Er zijn deuren geopend die ons als bedrijf veel perspectief en mogelijkheden bieden. We koesteren de samenwerkingen zoals die met Toverland en MediReva en zullen deze in de toekomst zeker ook aanhouden’’ aldus Michiel.

Dat betekent dat er in de loop van 2021 wel wat ‘toppers’ bij zullen komen bij Horecare, want zodra het weer kan en mag, wordt er ook gewoon weer optimaal ingezet op de vertrouwde sectoren.

A