Contact

Horecare opent eigen Academy aan Het Vrijthof

In de huidige arbeidsmarkt is het voor een werknemer én een organisatie cruciaal om te blijven leren en ontwikkelen. Horecare neemt deze gedachte een stap verder en lanceert haar eigen Horecare Academy in Huiskamer De Groote Sociëteit, een van de meest markante panden aan Het Vrijthof in Maastricht.

De vraag naar goed opgeleid (jong) talent in de horeca wordt steeds groter. Daarom is Horecare met de Horecare Academy  gestart en hebben ze een opleiding gecreëerd die voldoet aan de vraag van de arbeidsmarkt. Met meer praktische vaardigheden, relevante kennis en sociale vaardigheden worden beginnende én ervaren horecamedewerkers bijgespijkerd zodat de deelnemer het verschil kan maken op de werkvloer. De nieuw geopende Horecare Academy vormt zo een kweekvijver voor horecatalent.

huiskamer de groote sociëteit

De Groote Sociëteit vormt al sinds 1762 een ontmoetingsplek van de gelijknamige besloten vereniging die in het Maastrichtse sociale leven een markante positie inneemt. Hoewel de locatie al ruimte bood voor externe partijen, is er vanaf 2019 meer plaats voor bedrijfsevenementen, bedrijfspresentaties, personeelsborrels, vergaderingen, recepties en bruiloften.

Daniel Stravers, directeur en gastheer van Huiskamer De Groote Sociëteit, ziet de komst van de Horecare Academy als één van de positieve ontwikkelingen: “Huiskamer De Groote Sociëteit had toch een enigszins gesloten karakter. Komende jaren willen wij het pand meer openstellen voor het bedrijfsleven in en rondom Maastricht, zonder de bestaande functie en het verenigingsleven uit het oog te verliezen. De komst van de Horecare Academy past perfect in deze toekomstvisie.”

exclusieve personeelspartner

Horecare wordt tevens de exclusieve personeelspartner van Huiskamer De Groote Sociëteit. Een win-winsituatie voor beide partijen. Niet alleen geniet Huiskamer De Groote Sociëteit van de voordelen van kwalitatief horecapersoneel, ook kunnen nieuwe medewerkers hun opgedane kennis meteen in de praktijk toepassen.

totale ontzorging

Goed personeel is belangrijk voor de groei van een organisatie. Horecaondernemers hebben daarentegen vaak geen tijd om nieuw personeel goed in te werken. Deelname aan de Horecare Academy is daarom niet alleen voor Horecare-medewerkers weggelegd, maar ook voor alle relaties van Horecare. Zo hanteren nieuwe medewerkers in korte tijd de kwaliteitsstandaard die een werkgever en hun gasten van ze verwachten. Op termijn komt er ook ruimte voor cocktail-, biertap- en barista-workshops. De Horecare Academy past in Horecare’s visie van ’totale ontzorging’. Van het organiseren van events tot het uitlenen van medewerkers, van payrolling tot het opleiden van personeel: Horecare neemt alles uit handen.

Zie ook: www.huiskamerdegrootesocieteit.nl of klik hier voor meer informatie over de Horecare Academy.

A