Contact

Topper achter de schermen: John W. Stravers

Vandaag is hij 65 jaar geworden en dat is tijd voor een feestje! Maar ook een prima gelegenheid om deze ‘mature’ topper in het zonnetje te zetten want wij zijn trots op zijn onmisbare rol binnen Horecare: als strateeg, visionair en padre de familia.

hoe het begon…

Wij weten nog goed hoe John enkele jaren geleden betrokken raakte bij Horecare. Door zijn jarenlange ervaring in het internationale bedrijfsleven (voor een Japanse multinational) en als vader van Jerôme (één van de eigenaren) vroegen wij hem om mee te denken over de toekomst van Horecare. Dat begon met een coachende rol: startend met een whiteboard en marker hebben we samen met hem de positionering van Horecare in kaart gebracht en gekeken naar de wensen die wij hadden in relatie tot het bedrijf. Deze samenwerking voelde van het begin direct goed en op ons verzoek werd John niet veel later een vaste waarde bij ons op kantoor en hij is grotendeels verantwoordelijk voor de ontwikkelingen die er zijn geweest… en komen.

samenwerken met een van zijn zonen…

Samenwerken met familie kan alleen als je goede afspraken maakt en elkaar de ruimte geeft. Twee verschillende maar ook aanvullende karakters. De wat meer opportunistische drive die jonge ondernemers kenmerkt wordt zo gecombineerd met de zakelijke ervaring van John. Dat samenspel is ideaal. John ziet inmiddels Michiel (de andere eigenaar) ook als één van zijn zonen en dat bewijst maar weer eens hoe hecht de banden zijn op ons kantoor.

automatisering doorvoeren…

De klanten van onze klanten zijn het allerbelangrijkste: als zij een goede ervaring hebben dan werkt dat uiteindelijk door op onze eigen business. Onder begeleiding van John hebben we geïnvesteerd in een eigen IT-systeem. Door zoveel mogelijk processen te automatiseren worden fouten en irritaties voorkomen. John heeft dat goed weten door te voeren: een ideale organisatie is een organisatie die geen fouten maakt.

en uitgroeien tot een volwaardig eventbureau…

Omdat we de markt volledig van binnen tot buiten willen kennen moet je beseffen waar onze klanten en hun gasten behoefte aan hebben. Het zelf organiseren van evenementen is daarmee een logische stap. Zo lokaliseren we pijnpunten sneller en kunnen we sneller inspelen op een veranderde markt. Dit zorgt voor beter personeel met een hogere kwaliteitsstandaard. Doordat we onszelf zo’n hoge standaard opleggen worden onze opdrachtgevers efficiënter geholpen.

met een Horecare Academy..

De onderscheidende factor van ieder succesvolle event is personeel met de hoofdletter P. Al is het eten nog zo goed, de inrichting zo gezellig en de prijs/kwaliteit verhouding fantastisch: als je slecht geholpen wordt door een botte hork dan ga je naar huis met een slechte indruk. De Horecare Academy zorgt ervoor dat onze Horecanen het gewenste kwaliteitsniveau hanteren. Potentiële horecatoppers worden bijgespijkerd in hun kennis op het gebied van horeca en gastvrijheid. Ook zorgen we ervoor dat ons personeel het ‘Horecare DNA’ uitdraagt: de kernwaarden van ons bedrijf, waarbij bijvoorbeeld kwaliteit, gastvrijheid en flexibiliteit enkele speerpunten zijn. We leren onze mensen dat de gast altijd voorop staat.

maatschappelijk betrokkenheid…

Via John zijn we in contact gekomen met Kankeronderzoek Limburg. Onze droom is dat al onze medewerkers, klanten en uiteraard Horecare zelf 1 cent per gewerkt uur bijdragen aan dit fonds. Vele druppels maken regen en hoe meer we groeien, hoe meer we kunnen doneren. Dit doen we niet alleen omdat het doel ons aan het hart gaat maar het is ook een manier om maatschappelijke betrokkenheid onder ons jongere personeel aan te wakkeren.

wijze les…

De belangrijkste les die John hier meegeeft is om altijd terug te gaan naar de basis. Jonge ondernemers nemen makkelijker iets voor waar aan, zonder te checken of zaken kloppen. Goed nadenken voordat we een bepaalde richting of samenwerking in gaan en checken of aannames kloppen met de werkelijkheid. Zo maken we minder fouten en onderhouden we beter en langdurig relaties met iedereen met wie we te maken krijgen.

een eigen locatie in de toekomst…

Uiteindelijk willen we ook een eigen horecalocatie runnen waarmee wij onze Horecare Academy een eigen plek geven. Zo leren onze Horecanen nóg beter wat de gasten willen en zodoende ook wat de gasten van onze klanten willen. Zo kunnen we nóg betere service leveren aan al onze relaties. Een echte Huiskamer waar onze relaties en gasten van onze relaties samen met onze Horecanen ongedwongen bij elkaar kunnen komen.

Maar eerst…. gaan we John zijn verjaardag vieren!

A