Contact

Horecare laat De Leeuw niet in zijn hempie staan!

De Leeuw van Vlaanderen Gulpen Horecare personeel Events Payrolling Maastricht Limburg

Horecaondernemers werken iedere dag opnieuw hard aan een mooie gastbeleving. Soms zijn nieuwe inzichten welkom om nóg betere kwaliteit te kunnen bieden. Tom en Maxi Heijboer van Taverne De Leeuw van Vlaanderen in Gulpen kozen daarom voor een workshop Gastvrijheid van Horecare. 

aandacht voor gast en personeel

Bij Taverne de Leeuw van Vlaanderen is veel aandacht voor de gast en minstens zoveel aandacht voor het personeel. Tom en Maxi helpen hun medewerkers graag om te groeien, zowel op individueel- als op teamniveau. Het team bestaat uit jonge, enthousiaste mensen, die voornamelijk in de weekends en vakanties werken. Wij vinden het belangrijk om onze klanten te ondersteunen, zodat zij alle tijd hebben voor hun gasten en personeel. Daarom hebben wij de wensen van Tom en Maxi vertaald naar een op maat gemaakte workshop op locatie.

Tom en Maxi Heijboer De Leeuw van Vlaanderen Gulpen Horecare personeel Events Payrolling Maastricht Limburg

horecare doet meer dan alleen payrolling

Horecare verzorgt de payrolling voor De Leeuw van Vlaanderen en de medewerkers hebben vooral digitaal contact met ons, dankzij onze selfservice portal ‘Mijn Horecare’. Met deze workshop kunnen wij ze laten zien dat onze ondersteuning van hun werkgever verder gaat dan alleen de administratie.

aan de slag!

We eten eerst samen met het team,een goede manier om kennis te maken en het ijs te breken. Na een heerlijke maaltijd gaan we aan de slag.  De deelnemers schrijven op wat ze verwachten van de workshop, hier komen we aan het einde op terug. Vervolgens start de Horecare Academy video, die gaat over basisetiquette in de horeca. De beelden roepen de nodige herkenning op, maar brengen zeker ook nieuwe inzichten. We bespreken de informatie uit de video aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de groep.

leren uit de praktijk

We betrekken de deelnemers actief bij de workshop. Zo krijgen ze bijvoorbeeld tips om handig om te gaan met een dienblad en leren ze over de aanpak van problemen en klachten van gasten. We doen rollenspellen die tot herkenning en hilariteit leiden en we zien links en rechts spreekwoordelijke kwartjes vallen. Het spreekwoord ‘al doende leert men’ dekt hier zeker de lading.

Horecare laat de leeuw niet in zijn hempie staan Workshop Gastvrijheid de Leeuw van Vlaanderen Gulpen Horecare Limburg Maastricht payroll personeel events

 

missie geslaagd!

Het doel was om de kennis van het team op te frissen en ze bewust te maken van hun eigen invloed op de gastvrijheid bij De Leeuw van Vlaanderen. Deze missie is geslaagd! De deelnemers geven aan dat ze aan de slag gaan met hun houding en de tips om gasten te benaderen. Ook Tom en Maxi Heijboer kijken tevreden terug op een geslaagde workshop. ‘Het was voor mij ook verfrissend en leuk om te horen hoe een ander naar gastvrijheid kijkt en daarvan te leren.’ aldus Maxi.

Wilt u uw team ook helpen om de gastvrijheid naar een hoger niveau te tillen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie!

A